طرز تهیه قورمه سبزی + نکات مهم

62
loading...

طرز تهیه قورمه سبزی + نکات مهم

ghormesabzi1

مواد لازم:

نیم کیلو گوشت ماهیچه یا مغزران گوساله

یک کیلو سبزی (تره و جعفری با کمی شنبلیله)

۲ قاشق پیاز سرخ کرده

۱۰۰ گرم لوبیای قرمز

یک قاشق سوپخوری گرد لیمو بعلاوه ۵ عدد لیمو عمانی

۲۵۰ گرم روغن

نمک و فلفل به مقدار کافی


بیشتر بخوانید :  طرز تهیه خورشت باقلاقاتق غذای محبوب گیلان


طرز تهیه:

گوشت را میشوئیم و قطعه قطعه میکنیم سپس آنرا با پیاز سرخ کرده، لوبیا، لیمو عمانی

و ۴ لیوان آب در دیگ ریخته و روی حرارت ملایم میگذاریم تا کاملا بپزد. سبزی را میشوئیم و وقتی آب سبزی خوب گرفته شد، آنرا ریز خرد میکنیم. سبزی خرد شده را با روغن سرخ کرده و در گوشت میریزیم. بعد بدان نمک و فلفل اضافه کرده و گرد لیمو را داخل گوشت میریزیم. خورشت را روی حرارت ملایم میگذاریم تا آهسته بجوشد و بروغن بیافتد.


نکات قورمه‌سبزى

از روغن کمتر استفاده کنید

۱- باتوجه به اینکه گوشت غذا و سبزی قورمه به صورت جداگانه سرخ می‌شوند، بهتر است در صورت امکان از مقدار کمی روغن استفاده کنید تا غذا بیش از اندازه چرب نشود.

لوبیا را از شب قبل بخیسانید

۲- بهتر است لوبیای قورمه‌سبزی را از شب قبل خیس کنید و قبل از اضافه کردن به خورش ۲۰دقیقه آن را در آب جوشانده و سپس به خورش اضافه کنید. اگر معده حساسی دارید و نفخ می‌کنید، از لوبیای چشم‌ بلبلی استفاده کنید.

مدت ۱۵ دقیقه سبزی را سرخ کنید

۳- مدت زمان سرخ کردن سبزی قورمه‌سبزی روی شعله متوسط حدود ۱۵ دقیقه است تا زمانی که رنگ آن عوض شده و عطر شنبلیله آزاد شود. برای استفاده کمتر از روغن از تابه نچسب استفاده کنید و در طول مدت سرخ کردن، سبزی را ۲ یا ۳بار بیشتر هم نزنید، زیرا زیر و رو کردن بیش از اندازه حرارت روغن را پایین می‌آورد و روغن بیشتری جذب سبزی می‌‌شود.

میتوانید شنبلیله را حذف کنید

۴- اگر سبزی سرخ کرده برای سلامت‌تان مناسب نیست، ۲راه پیش‌رو دارید یا از روش طبخی که در بعضی مناطق آذربایجان استفاده می‌شود استفاده کنید، یعنی شنبلیله را حذف کرده و سبزی را بدون سرخ کردن به خورش اضافه کنید، یا نیمی از سبزی را سرخ کرده و با نیم دیگر مخلوط کرده و در غذا بریزید.

انواع سبزی قورمه

۵- ترکیب سبزی قورمه در نقاط مختلف ایران متفاوت است. در تهران سبزی قورمه از تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله تشکیل شده است و گاه حتی گشنیز در آن به کار نمی‌‌رود. در جنوب ایران به سبزی کمی سیر سبز تازه و شوید اضافه می‌شود. در آذربایجان شنبلیله از ترکیب سبزی حذف و به جای آن اسفناج به کار می‌رود.

لوبیای عروس را هم امتحان کنید

۶- نوعی لوبیا در شهرستان ابهر کشت می‌شود که به لوبیای عروس معروف است، این لوبیا بسیار درشت و اندازه آن ۲ تا ۳ برابر لوبیا قرمز معمولی است. لوبیای عروس لعاب خوبی به غذا داده و بافت آن شبیه گوشت است.

یخ را به خورش اضافه کنید

۷- از علائم یک خورش جاافتاده روغنی است که روی خورش می‌ایستد،‌ اگر هنگام سرو غذا، همه مواد پخته، اما خوب جا نیفتاده بود یا به اصطلاح آب و دان سوا بود، ۱۰دقیقه قبل از کشیدن خورش، ۴-۳ قالب کوچک یخ به خورش اضافه کنید. این کار تمام روغن خورش را جذب کرده و روی آن می‌آورد و درنتیجه غذا کاملا جا افتاده به نظر می‌رسد.

انواع چاشنی قورمه

۸- چاشنی ترش قورمه‌سبزی در مناطق مختلف ایران متفاوت است. شما می‌توانید از آب لیموترش، آبغوره، آب نارنج، گرد لیمو و لیموامانی استفاده کنید اما باتوجه به رنگ تیره خورش، لیموامانی سیاه برای این غذا توصیه می‌شود. اگر هم از چاشنی دیگری به جای لیموامانی استفاده می‌کنید، آن را ۱۰دقیقه قبل از کشیدن غذا اضافه کنید تا طعم آن باقی‌مانده و به اصطلاح ترشی آن نپرد. درصورت تمایل از شیره تمبرهندی نیز می‌توانید استفاده کنید.

قورمه با فلفل

۹- دربعضی از نقاط خوزستان، هنگام اضافه کردن سبزی به خورش، یکی، ۲ عدد فلفل سبز تند را با چنگال شکاف کوچکی داده و در خورش می‌اندازند.

قورمه با رب گوجه فرنگی

۱۰- در بعضی مناطق به خورش قورمه‌سبزی یکی، ۲ قاشق رب گوجه‌فرنگی اضافه می‌شود‌ اما این کار توصیه نمی‌شود، زیرا طعم رب گوجه‌فرنگی باقی مزه‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده و از بین می‌برد.

از صبح بار بگذارید

۱۱- برای تهیه یک قورمه‌سبزی جاافتاده، به شعله کم و زمان طولانی احتیاج دارید. به همین دلیل در قدیم این خورش را مانند آبگوشت از صبح زود بار می‌گذاشتند تا مواد آن کاملا پخته، آب آن کشیده و طعم‌ها با هم مخلوط شوند.

قورمه لذیذتر با دنبالچه

۱۲- اگر مشکل چربی و فشارخون ندارید، برای تهیه قورمه‌سبزی، گوشت سردست انتخاب کرده و همراه آن دنبالچه گوسفندی، تکه‌ای دنده و قلم اضافه کنید تا طعم خورش بهتر و لذیذتر شود. در این صورت مقدار روغن غذا را در صورت امکان کم کنید.

منبع: هایپرکلابز hyperclubz.com


برای تهیه خورش‌ها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:

خورش باید با حرارت ملایم طبخ شود.
خورش را نباید زیاد به‌هم زد زیرا بهم زدن خورش باعث له شدن مواد و از بین رفتن شکل آن می‌شود.

انواع سبزی را باید بعد از پخته شدن گوشت داخل خورش ریخت.
چاشنی خورش‌ها بستگی به ذائقه اشخاص دارد بدین جهت ممکن است برحسب ذائقه چاشنی آن را کم یا زیاد کرد.

خورش باید کم آب و کلاً جا افتاده باشد.
برای سرخ کردن پیاز باید دقت کامل کرد که پیاز زیاد سوخته نباشد یا سفید نماند بلکه رنگ آن کاملا طلائی شود.

نمک و ترشی و چاشنی خورش را باید در اواخر طبخ داخل خورش ریخت.
گوشت کلیه خورش‌ها باید با حرارت ملایم در ظرف بسته پخته شود و بعد سبزیجات آن اضافه گردد.

وقتی تمام مواد خورش پخته شد در آن را باز می‌گذاریم تا آب زیادی آن تبخیر شود.

برای تهیه پیاز داغ :
برای تهیه دو تا سه قاشق پیاز سرخ کرده که در تمام خورش‌ها مصرف می‌شود باید سه تا چهار عدد پیاز متوسط را خرد کرد و با سه تا چهار قاشق سوپخوری روغن آبکرده در ظرفی ریخت و رویی آتش گذارد و گاهی آهسته به‌هم زد تا پیاز طلائی رنگ شود. و بلافاصله یک استکان آب ریخت که رنگ آن زیاد تیره نشود.

 

loading...

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.