طرز تهیه خورشت باقلاقاتق غذای محبوب گیلان

48
loading...

طرز تهیه خورشت باقلاقاتق غذای محبوب گیلان

این خورش یکی از محبوب ترین خورش های گیلان به حساب می آید و خود گیلکی های اصیل آن را در گمج ( ظرف سفالی مخصوص پخت) می پزند. در شهر های دیگر پیدا کردن پاچ باقلا معمولا کار سختی است . این دانه از خانواده لوبیا است و داخل دو پوسته مثل باقالی سبز قرار دارد که مثل باقالی باید هردو پوسته کنده شود. جایگزین آن باقالی کشاورزی است که طعم نزدیکی به آن دارد. می توانید این باقلا را فریزر کنید و برای مصرف نگه دارید.

baghalaghatogh2

مواد لازم:

۳ کیلو گرم باقلای رشتی سبز و تازه یا ۵۰۰ گرم

باقلای رشتی خشک – ۴ قاشق غذاخوری

شوید (خشک یا تر)

۳ عدد تخم مرغ 

یک و نیم بته سیر 

نصف قاشق چایخوری زردچوبه 

۲۵۰ گرم روغن یا کره 

فلفل و نمک به مقدار کافی

طرز تهیه:

یکی از معروفترین خورشتهای گیلان، باقلاقاتوق است. باقلای رشتی دو پوسته است که باید هر دو پوست آنرا گرفت. امروزه میتوان این باقلا را بصورت پوست گرفته و آماده در میدان تجریش تهران یافت. نمونه خشک آن که دارای یک پوست میباشد و بسیار شبیه لوبیا میباشد در مغازه های ایرانی خارج از کشور نیز فروخته میشود که باید آنرا یک شب در آب ولرم خیس نموده و سپس پوست آنرا گرفت.

باقلای رشتی را با سیر ریز شده و زردچوبه و شوید و روغن مخلوط نموده و تفت میدهیم. آنگاه بدان آب اضافه مینماییم تا روی باقلا را بگیرد. حرارت را کم مینماییم تا آهسته بجوشد و باقلا بپزد. مراقب باشید باقلا له نشود. سپس تخم مرغ را در آن شکسته و در ظرف را میگذاریم تا تخم مرغ بسته شود. نمک و فلفل زده و سرو مینماییم. این خورشت با برنج، ماهی دودی یا شور، زیتون پرورده صرف میشود.

نکته: بعضی ها به این خورش فلفل سیاه هم می زنند اما در طبخ اصیل آن فلفل جایی ندارد و سیر خودش به تنهایی کار طعم دهی را انجام می دهد. عده ای هم به جای روغن از کره استفاده می کنند که عطر بیشتری دارد.

نکته : زمان پخت ممکن است بسته به نوع باقالی و حتی سختی آب منطقه متفاوت بشود و گاهی نیاز به زمان بیشتر یا کمتری باشد.

**کپی برداری از این مطلب  ، فقط با ذکر منبع و درج لینک به آدرس منبع آزاد است . 

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه کباب مرغ یونانی بسیار خوشمزه

طرز تهیه مرغانه پلا

طرز تهیه خورشت لذیذ بامیه 

از کانال تلگرم ما دیدن کنید

loading...

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.