طرز تهیه آش جو لذیذ

131
loading...

آش جو

آش جو (ترخینه جو) از آش‌های مرسوم استان مرکزی است که با کمی تغییر در بیشتر شهرستان‌های استان تهیه می‌شود. مواد اصلی آن جو به صورت پوست کنده یا نیم کوب یا بلغور آن است و حبوبات که شامل نخود، لوبیا و عدس است. در بعضی مناطق سبزی هم دارد که شامل تره، جعفری، اسفناج، گشنیز و شوید است و به دلخواه، چغندر نیز اضافه می‌کنند. روش پخت این آش به این صورت است که یک روز قبل، حبوبات و جو را در آب خیس می‌کنند. سپس صبح روز بعد حبوبات و جو را بار می‌گذارند و در صورتی که از سیرابی استفاده کنند، سیرابی را هم به آنها اضافه می‌کنند. بعد از مدتی سبزی و چغندر را اضافه کرده و در آخر کشک و پیاز داغ و گاه پونه یا نعناع داغ را اضافه می‌کنند. نمک و زردچوبه را در هنگام پخت داخل آش می‌ریزند.

مواد لازم آش جو:

۲۵۰ گرم جو

۱ کیلو گرم سبزی آش (گشنیز – تره – جعفری – شوید – اسفناج)

۱۰۰ گرم نخود

۱۰۰ گرم لوبیاچیتی

۱۰۰ گرم عدس

نیم تا یک کیلو کشک

نمک و فلفل به مقدار کافی

یک فنجان سرخالی برنج


بیشتر بخوانید : طرز تهیه آش گندم یزدی + نکات کلیدی و تزئین


طرز تهیه آش جو:

حبوبات را یک شب خیس میکنیم. نخود و لوبیا را میگذاریم تا بپزد. وقتی نیم پز شد، برنج، عدس و جو را بدان اضافه میکنیم تا با حرارت ملایم پخته شود و جا بیافتد.

سبزی آش را در نیم ساعت آخر پخت، اضافه میکنیم. وقتی آش جا افتاد، شعله را خاموش کرده و کشک را اضافه میکنیم. آش را در ظرف کشیده و روی آنرا با نعناع داغ و زعفران تزئین میکنیم.

**کپی برداری از این مطلب  ، فقط با ذکر منبع و درج لینک به آدرس منبع آزاد است . 

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه سوپ تره فرنگی‌ لذیذ +نکات مهم و خواص تره

طرز تهیه آش رشته + نکات کلیدی و فیلم تزئین

 طرز تهیه آش آلو خوشمزه

فرنگی‌سوپ برش روسی (برای ۶ نفر)

 سوپ بادمجان با گوشت

سوپ سفید مجلسی به همراه سس‌ سفید

 طرز تهیه سوپ قارچ بسیار لذیذ

از کانال تلگرم ما دیدن کنید

  

 

loading...

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.